Casa M&S.

  • Servicii: Tuning, proiectare extindere si recompartimentare casa, design interior; antrepriza lucrarilor de constructii si amenajari; concept, asigurare buna executie si montare mobilier; echipare cu sistem audio-video.
  • Status: finalizat

O interventie complexa asupra unui imobil deja construit.

Se intampla adesea ca, o data cu trecerea timpului, gusturile si nevoile legate de locuinta sa se schimbe. Si uite asa, te poti trezi ca locuinta pe care ai cumparat-o de cativa ani si de care ai fost multumit, poate chiar entuziasmat o perioada, nu ti se mai potriveste, parca nu te mai reprezinta si nici nu poate integra si alte nevoi importante ale familiei.

Ce poti face atunci cand senzatia inadecvarii devine din ce in ce mai presanta? Fie sa cumperi o alta casa, fie sa transformi locuinta actuala.

De data aceasta, beneficiarii au optat pentru o modificare radicala a casei, astfel incat aceasta sa devina caminul pe care si-l doreau. Proiectul casei modificate a plecat de la dorința beneficiarilor de a avea un spatiu intim, bine izolat fonic, dedicat relaxarii si auditiei muzicale. Aceasta nu putea fi obtinut doar din recompartimentarea si extinderea construcției existente, asa ca am propus construirea unui subsol in afara casei, cu acces direct din interior. Pe masura ce ideile legate de noul spatiu se derulau, beneficiarii au inteles potentialul interventiei de a transforma imobilul existent intr-o locuinta perfecta, fara compromisuri.

Iata o parte din interventiile de tuning propuse si implementate de echipa CraftHouse.

  • Extensia subterana a casei pentru crearea spatiului dedicat auditiilor muzicale.

    Aceasta a presupus o sapatura de 4,5 m adancime, pe o suprafata de peste 100 mp. Faptul ca sapatura s-a realizat foarte aproape de zidul casei, nivelul ridicat al panzei freatice si ploile abundente din timpul lucrarilor au fost provocari serioase, solicitand solutii speciale de drenare a apei si de stabilizare a malurilor.

    La subsol se afla acum camera de auditie de la care a pornit proiectul, crama si spații tehnice. Auditoriul beneficiaza de tratamente acustice si rack-uri audio speciale, elaborate de către MusicHouse, ce pun in valoare si potenteaza caracterul si culorile sunetului produs de sistemul audio ultraperformant TAD.

  • Extinderea, reconfigurarea parterului si crearea unei terase deschise cu acces direct din zona de luat masa.

    Noua structura subterana a devenit fundatia pentru extinderea parterului, pentru crearea unei zone de zi mai generoase si cu deschidere directa catre terasa. Pentru asigurarea aceluiasi nivel pentru pardoseala interioara si terasa exterioara, astfel incat circulatia sa nu fie impiedicata de nici un prag sau denivelare, s-a ridicat nivelul curtii din spate cu 50 de cm si s-a utilizat o tamplarie speciala, ingropata, pentru peretele vitrat al terasei.

    Intreg parterul are acum un aspect modern si aerisit, spatii de depozitare mai generoase si o mai buna repartizare a functiunilor si circulatiilor.

    Zona de zi (livingul, diningul si bucataria) se remarca printr-o relatie interior-exterior spectaculoasa, cu deschideri vitrate ample care, in lunile calduroase, devin adevarate terase acoperite.

  • Transformarea zonei matrimoniale de la etaj.

    Dormitorul a dobandit un design modern, o terasa ampla, cu vegetatie si un dressing generos. Baia matrimoniala, care s-a dorit a fi "wow", a constituit un proiect complex în sine; piesa centrala este "cutia" de onix iluminat a dusului.

  • Transformarea aspectului exterior al proprietatii.

    Exteriorul, cartea de vizita a unei case, nu putea fi neglijat, intervenindu-se estetic si functional asupra cladirii si curtii: redesenarea fatadelor; aplicarea de materiale de cea mai buna calitate, durabile, pentru pastrarea aspectului impecabil o perioada indelungata; schimbarea tamplariei exterioare; un nou concept de imprejmuire si de amenajare a spatiului curtii; introducerea de zone verzi pe terasele rezultate in urma interventiei.